Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλα έργα αλλά και μικρότερα, όλα σημαντικά για τον δήμο Καρύστου

 


Μεγάλα έργα αναγγέλλει στον δημοσιογράφο για τον δήμο μας ο δήμαρχος Καρύστου κάνοντας μια πολύ σημαντική αναφορά στα ανταποδοτικά των ΑΠΕ.
Θα μας ενημερώσει σύντομα όπως λέει για το σε ποια έργα αναφέρεται, αλλά από όσο ξέρουμε εμείς ήδη, είναι ο βιολογικός των Στύρων και το σχέδιο πόλης του Μαρμαρίου . Ανυπομονούμε να μάθουμε και τα άλλα σίγουρα,αλλά ας υπενθυμίσουμε και εμείς από εδώ μερικά πράγματα που επισημαίνουν οι αναγνώστες και γενικά οι κάτοικοι της Καρύστου.

Κατά σειρά αναγκαιότητα είναι πρώτον το Μπούρτζι. Υπήρξε μια συνάντηση με την υπουργό για τα γενικότερα θέματα αρμοδιότητας της,αλλά δεν είχαμε κάποια εξέλιξη όσο αφορά το Μπούρτζι .Παραμένει κλειστό και και σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το υπουργείο κωφεύει? Καθυστερεί? Δεν γνωρίζω. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι επείγει.
Κατά δεύτερον, με την δύναμη που κτυπά η φύση είναι απαραίτητο να μεταφερθεί ο αγωγός του βιολογικού που βρίσκεται στην παραλία στην Ρηγιά.
Πολύς κόσμος δεν το ξέρει, αλλά η ύπαρξη του αγωγού εκεί γίνεται αιτία για πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφή παρακείμενων καλλιεργειών, σύμφωνα με ιδιοκτήτη της περιοχής. όσο και για αλλοίωση της ακτογραμμής με συσσώρευση άμμου που εμποδίζει τα νερά να διαφύγουν προς την θάλασσα.
Έχουμε διαβάσει κατά καιρούς για χρήματα που έχουν βγει για την αναβάθμιση του βιολογικού και ελπίζουμε να είναι μέσα στην μελέτη και η απομάκρυνση του συγκεκριμένου τμήματος του.
Τρίτον, επανέρχομαι και γίνομαι κουραστική με το θέμα του Λαογραφικού Μουσείου. Όλοι ξέρουμε και το τι συμβαίνει και το γιατί. Το θέμα είναι το γιατί το αφήνουμε να συνεχίζεται την στιγμή που στο ΔΣ του Ιδρύματος είναι μέλη και ο δήμαρχος και ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Επίσης σε σχέση με τα Ιδρύματα, είχα μάθει στις μέρες μετά των εκλογών ότι θα ξεκινούσε η λεπτομερής καταγραφή της περιουσίας όλων των Ιδρυμάτων και όλων των ακινήτων που ο δήμος θα μπορούσε να έχει έσοδα προς αξιοποίηση τους.  Δεν έχουμε μάθει τίποτα από τότε και μετά όμως για αυτό.
Εκκρεμεί όπως είπαμε πρόσφατα το νεοκλασσικό σπίτι, το ΚΑΠΗ, και η χρήση του σχολείου Καλυβίων για  δημοτικές ανάγκες.
Ένα έργο που δεν ακούω καθόλου να γίνεται κουβέντα αλλά είναι στο μυαλό όλων σαν ανάγκη, είναι η μεταφορά των Δημοτικών Συμβουλίων από τα Καλύβια, σε έναν πιο κατάλληλο χώρο. Έχουμε βολευτεί πολλά χρόνια τώρα σε κάτι προσωρινό και προσωπικά δεν είναι η απόσταση που με ενοχλεί. Άλλωστε, αν η διαδρομή ήταν κατοικημένη, δεν θα φαινόταν ούτε η μισή από την Κάρυστο, απλά είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού να έχουμε την διεξαγωγή των διαδικασιών και ότι υπενθυμίζει ότι είναι σοβαρό να υπηρετείς τον πολίτη και την δημοκρατία, σε κτήριο που να αποπνέει το ανάλογο κύρος.
Όλα μετράνε και έχουν τον ρόλο τους. 
Για το τέλος θα ήθελα να ρωτήσω και ας απαντήσει όποιος μπορεί, για το τι γίνεται με την παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου. Τόσες φορές έχουμε δει να υπάρχει λογαριασμός με τα χρήματα για αυτό τον σκοπό,αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.
Πολλούς από μας μας απασχολούν οι δρόμοι μας, τα σκουπίδια μας, και γενικά η καθημερινότητα μας η οποία βέβαια είναι πολύ σοβαρή . Όμως στο τέλος της κάθε θητείας, και ιδιαίτερα στο τέλος του αξιώματος, αυτά που μένουν είναι τα μεγάλα έργα και η φροντίδα για την λειτουργία των θεσμών. Είναι η χειροπιαστή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές σε υποδομές και οργάνωση της πολιτιστικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρει σε όλα ο δήμαρχος και στα μικρά και στα μεγάλα και να βρει τον τρόπο να κάνει τις τομές που χρειάζονται σε μερικά πράγματα για να πάμε πράγματι μπροστά.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!