Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζεμπίλης: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δημιουργείται από το υστέρημα του Καρυστινού λαού

 

Ζεμπίλης: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δημιουργείται από το υστέρημα του Καρυστινού λαού
Στο πλαίσιο της εκ του σύνεγγυς ενημέρωσής του για την λειτουργία και τις ανάγκες των Μονάδων Υγείας της Εύβοιας, ο Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε το  Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου και ενημερώθηκε από τον διοικητή κ. Α. Μίχα για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου, για τις κενές θέσεις ιατρών και προσωπικού που πρέπει να καλυφθούν, την ανάγκη ενίσχυσης του προϋπολογισμού, καθώς και για την απαιτούμενη αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού. Όπως είναι φυσικό, στο επίκεντρο της διεξοδικής συζήτησης βρέθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η δημιουργία της οποίας αποτελεί πάγιο και, αναμφίβολα, δίκαιο αίτημα των κατοίκων όλης της Νότιας Εύβοιας. Ο βουλευτής χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα ως ζωτικής σημασίας, και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα της πολιτείας για να περιοριστεί η μέχρι σήμερα ταλαιπωρία των νεφροπαθών και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους σε καλύτερης ποιότητας ζωή. Στην συνέχεια, ο κ. Ζεμπίλης περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιατρούς και ασθενείς για την λειτουργία και τα προβλήματα των κλινικών, ενώ ξεναγήθηκε από τον κ. Μίχα και στον χώρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου συζητήθηκαν και οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.

Εξάλλου, για το καίριας σημασίας αυτό θέμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε νωρίτερα συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου με τον δήμαρχο, κ. Λ. Ραβιόλο και μέλη του ΔΣ. Κατά την διάρκεια της εκτενούς συζήτησης, ο κ. Ζεμπίλης συγχάρηκε τον κ. Ραβιόλο, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου να προβεί σε δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας, μέσω προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να κατασκευαστεί η κτιριακή υποδομή, κατ’ επέκταση του υφιστάμενου στεγασμένου χώρου του Νοσοκομείου, που θα φιλοξενήσει την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από την μεριά του, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε ότι μετά και από αυτήν την εξέλιξη ξεπερνιέται ο σκόπελος της χρηματοδότησης, οπότε πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, και να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του σημαντικού για όλη την Νότια Εύβοια έργου. Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Ζεμπίλης, είτε το απαιτούμενο ποσό καλυφθεί από χορηγίες, είτε από ιδίους πόρους του Δήμου, η κτιριακή υποδομή, που ήταν και το βασικό ζητούμενο, θα έχει κατασκευαστεί από το υστέρημα του Καρυστινού Λαού. Και αυτό είναι κάτι που δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, καθώς μία κατεξοχήν κρατική υποχρέωση αναλαμβάνεται από την τοπική κοινωνία. Επιπλέον, ο βουλευτής, αφού ενημερώθηκε για την προσπάθεια που καταβάλει ο δήμαρχος για την βελτίωση των υποδομών της Καρύστου, μέσω της ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και την αποκατάσταση των μνημείων με σκοπό την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, δήλωσε ότι, προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίσει να παρέχει την αμέριστη υποστήριξή του σε ότι του ζητηθεί.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!