Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί είναι το σχολείο στα Καλύβια η καλύτερη λύση για στέγαση του θεατρικού τμήματος των Ανεμοπυλών.


 Αγαπητοί μου συμπολίτες, 

επανέρχομαι στο θέμα της στέγασης του θεατρικού μας μιας και ακόμα δεν έχει μόνιμη στέγη. 

Το σχολείο έχει μόνο ένα μείον. Ότι δηλ, δεν είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια. Αυτό μπορεί να λυθεί με την υποχρέωση του δήμου να αναλάβει την μεταφορά όσων δεν έχουν αυτοκίνητο η άλλο μέσο, μέχρι να υπάρξει η επικοινωνία μεταξύ των μελών για την μεταφορά τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι έτσι και αλλιώς, πολλά μέλη, τα περισσότερα, μεταφέρονται με το αυτοκίνητο τους.


Τώρα οι λόγοι για τους οποίους το σχολείο είναι η πιο κατάλληλη λύση.

1. Είναι ένας χώρος που επιτρέπει να υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα για τους μικρούς και ξεχωριστή για τους  εφήβους και τους μεγάλους. Στην εποχή που ζούμε, με την ανάγκη για απομόνωση και απολύμανση, είναι πολύ πιο λογικό να χρησιμοποιούν ξεχωριστή αίθουσα και να υπάρχει η ανάλογη μέριμνα για καθαριότητα του χώρου.

Εκτός των άλλων, θα είναι ωραία να είναι διακοσμημένη με  φωτογραφίες από τις παραστάσεις τους, με αφισούλες και άλλα που θα τους δίνουν την εντύπωση του δικού τους χώρου και θα είναι ένα ερέθισμα επί πλέον να χαίρονται τις πρόβες τους.

Το ίδιο ανάλογο βέβαια ισχύει και για τους μεγάλους. Θα έχουν τον δικό τους χώρο που θα μπορούν να αφήνουν τις σημειώσεις τους και να τον χρησιμοποιούν παράλληλα με την αίθουσα των μικρών. Δηλ. να μπορούν να δουλεύουν πάνω από μια ομάδα την ίδια ώρα.

2. Στο σχολείο θα έχουμε την δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας χώρος για τα κουστούμια σε κατάλληλες συνθήκες φύλαξης .

3. Θα μπορεί να υπάρχει μια διαρκή έκθεση των παραστάσεων με αφίσες και φωτογραφίες όπως είπαμε, ακόμα και cd όσων έχουν καταγραφεί.

4. Υπάρχει η δυνατότητα για εξωτερικές παραστάσεις και συναυλίες.

5. Υπάρχει ο χώρος για παιχνίδι των παιδιών, πριν και μετά τις πρόβες και όλοι ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό για τα παιδιά.

6. Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η παροχή είναι δωρεάν και τα χρήματα που αντιστοιχούν στις ομάδες, θα μπορούν να πηγαίνουν σε εξοπλισμό απαραίτητο για τις παραστάσεις ,

Σαν συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει ένα μόνο μείον αλλά πολλά συν και σίγουρα αξίζει ότι αποφασιστεί να μετρηθεί καλά.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ φτάνει Δεκέμβρης κάθε χρόνο για να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία (και δε λύνεται και πάντα).
Μη λέμε τρέλες ότι ο δήμος θα λύσει τη μεταφορά παιδιών και μεγάλων που κάνουν μάθημα στο θεατρικό!
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Αγαπητέ αναγνώστη/τρια, την μεταφορά των μαθητών την αναλαμβάνει η περιφέρεια. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!