Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

Κεραμέως go home..


Πρώτη Οκτώβρη σήμερα και η χώρα όλη βρίσκεται στην αναστάτωση που φέρνουν οι καταλήψεις.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι καταλήψεις το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα κόμματα και τα φροντιστήρια. Σκέφτομαι αυτά τα λίγα ίσως παιδιά, που θέλουν να προοδεύσουν και δεν έχουν χρήματα για φροντιστήρια, ποιος θα τα βοηθήσει? 

Η μαύρη αλήθεια είναι και το λέω με ακόμα πιο μαύρη καρδιά ότι η Κεραμέως πρέπει να πάει πάλι στις άλλες της δουλειές που τις κάνει εξαιρετικά και για αυτό άλλωστε την διάλεξε ο πρωθυπουργός. Δεν κάνει όμως για υπουργός Παιδείας .

Πρώτα από όλα δεν φρόντισε από νωρίς τα προβλήματα έστω και σε λίγα σχολεία όπως λένε. Δεύτερον τα κενά στους καθηγητές, είναι περισσότερα από όσο υποστηρίζουν. Τρίτον δεν ξέρει να συνδιαλέγεται και να υποχωρεί για να επαναδιατυπώσει τις προτάσεις της. Λάθος μεγάλο λάθος. Μπορεί να είναι εξαιρετική νομικός αλλά χρειάζεται μεγάλη αποφασιστικότητα και ταπεινώτητα όταν έχεις να κάνεις με παιδιά. Ιδιαίτερα όταν περιμένουν στην γωνία αντιπολίτευση, εσωτερική αντιπολίτευση, ψεκασμένοι και λουσμένοι με λεμόνι , μπαχαλάκηδες και εξωσχολικοί.

Ας το πάρουμε απόφαση ότι δεν είναι όλοι για όλα και αυτή η κοπέλα δεν κάνει.

Next pleaseeeee!

Σημείωση.

Πριν φτάσουν τα παιδιά να κλείσουν τα σχολεία, θα έπρεπε να είχαν επέμβει οι γονείς με τους συλλόγους τους, οι σχολικές επιτροπές των δήμων, οι σύλλογοι διδασκόντων . Όχι τα παιδιά υπεύθυνοι για τα λάθη πάντα των μεγάλων.

Σχολεία: Εληξαν οι μισές καταλήψεις σε μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας -«Τρέχει» η τηλεκπαίδευσηΕΛΛΑΔΑ01|10|2020 | 14:41

Στιγμιότυπο από κατάληψη σχολείου / Φωτογραφία: EUROKINISSI

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας που εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη.Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο αριθμός των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας που είναι υπό κατάληψη μειώθηκε σημαντικά συγκριτικά με την Τετάρτη. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα υπό κατάληψη σχολεία είναι λιγότερα από 40, δηλαδή τα μισά σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.


«Ήδη σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση και αύριο υποχρεωτικά κάθε σχολείο, όπου υπάρχει παρεμπόδιση του εκπαιδευτικού έργου, θα παρέχει σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, προσθέτοντας ότι στην Πέλλα και το Κιλκίς δεν υπάρχουν σχολεία υπό κατάληψη.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/katalipseis-elixan-misa-sholeia-kentriki-makedonia

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ.

 Απόφοιτος του:

Harvard Law School: Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής (LL.M.) με ειδίκευση στο δίκαιο της διαιτησίας.
Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas): Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και τη διαιτησία (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude).
Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas): Πτυχίο νομικής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude).
Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Επαγγελματικές Δραστηριότητες

Δικηγόρος – Μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης.
Εργάζεται ανελλιπώς ως δικηγόρος τα τελευταία χρόνια, κυρίως στους τομείς της διαιτησίας και του εμπορικού δικαίου.
Κατά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία, εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas), διδάσκοντας πρωτοετείς φοιτητές νομικής.
Μετά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις ΗΠΑ, εργάστηκε ως δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Από το 2007 δραστηριοποιείται ως δικηγόρος στην Ελλάδα. Είναι εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα.
Κοινοβουλευτικές – Πολιτικές Δραστηριότητες

Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με η Νέα Δημοκρατία.
Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
- Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι μέλος στις ακόλουθες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές:

Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας
Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό
Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με τη Φινλανδία.
Κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο, συμμετείχε επιπλέον στις ακόλουθες Επιτροπές:
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και από το Μάρτιο του 2015 ως τον Ιανουάριο του 2016 Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Έντονη κοινοβουλευτική και πολιτική δραστηριότητα: πάνω από 330 ερωτήσεις, πάνω από 50 ομιλίες στη Βουλή και 130 εκτός, περισσότερα από 35 ενημερωτικά δελτία, συμμετοχή σε δεκάδες εκδηλώσεις, διαρκής παρουσία και αρθρογραφία στα ΜΜΕ.
Διαμόρφωση προτάσεων ΝΔ μεταξύ άλλων για: συνολικό πρόγραμμα παιδείας, δικαίωμα ψήφου Eλλήνων ομογενών, βελτίωση καθεστώτος δωρεάς ιστών-οργάνων.
και στις επιτροπές αυτή: Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Κοινωνικές Δραστηριότητες

Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της κοινωφελούς δράσης:

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός (www.desmos.org), το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Κατά τα χρόνια εργασίας της στη Νέα Υόρκη, είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης.

Το 2014 διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε στο Netflix. " Black Earth Rising"

Ένα αστυνομικό-πολιτικό και κοινωνικό δράμα που μιλά για την γενοκτονία στην Ρουάντα, μόλις το 1994. Όταν δηλ εμείς εδώ δεν πιστεύαμε ποτέ ό...