Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Πορτοκαλένια ζουμερά σοκολατάκια.

Έχετε πορτοκαλιές στον κήπο σας?

Έχετε πορτοκάλια αλλά δεν θέλετε να κάνετε πορτοκαλάδα?

Τότε υπάρχουν γευστικές και νόστιμες λύσεις. Μια από αυτές είναι τα στικ πορτοκαλόφλουδας με σοκολάτα. Από την άλλη , αυτό προδιαθέτει τα πορτοκάλια να έχουν τα ανάλογα χαρακτηριστικά. 

Στο καλάθι μου υπήρχαν όμως μικρούλικα σαν μανταρίνια και δεν ήταν ήταν κατάλληλα για στικς.

Τα έβρασα λοιπόν 2 φορές να φύγει η πικρίλα και μετά τα έβρασα με την ανάλογη ζάχαρη, που συνήθως είναι ένα ποτήρι υλικό ένα ζάχαρη.

Αφού τα έβρασα λοιπόν και τα στράγγισα, τα έκοψα κομματάκια και τα πασπάλισα με ζάχαρη να είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι πικρά. Μετά έλιωσα σοκολάτα γάλακτος με μπεν μαρί και τα τα ανακάτεψα να πάει η σοκολάτα παντού. Επειδή μου φαινόντουσαν κάπως φτωχά, έριξα και μπόλικο καρύδι τριμμένο στο μείγμα. Μετά τα μοίρασα σε φόρμες και τα έβαλα στο ψυγείο.

Είναι ζουμερά και πολύ νόστιμα και σίγουρα σε κάποια άλλα χέρια, θα ήταν και πολύ πιο εμφανίσιμα.. Ε, Αννούλα? Πότε θα φτιάξουμε παρέα σοκολατολιχουδιές?

Είναι πολύ ωραία να ακολουθείς τις συνταγές αλλά είναι μια περιπέτεια να αυτοσχεδιάζεις και να ανακαλύπτεις το πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υλικά που έχεις στο σπίτι ακολουθώντας την έμπνευση της στιγμής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδεία...