Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗ TOΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΙΣΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ , ΠΟΡΤΟΛΑΦΙΑ , ΣΤΥΡΩΝ , ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ !!!!!!

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΕΓΚΡΙΣΗ TOΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΙΣΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ , ΠΟΡΤΟΛΑΦΙΑ , ΣΤΥΡΩΝ , ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ !!!!!!
Όταν πληροφορηθήκαμε ότι η ΡΑΕ με την 721/9-4-2020 απόφαση της ενέκρινε ( αρχικά ) την αίτηση της εταιρίας ΣΟΦΡΑΝΟ ( ΕΛΛΑΚΤΟΡ ) για ΝΕΑ αιολικά πάρκα ισχύος 165 MW στις άνω θέσεις , ζητήσαμε να γίνει δημοτικό Συμβούλιο και πράγματι έγινε και με ομόφωνη απόφαση δηλώσαμε την πλήρη αντίθεση μας ( με διαφορετική διατύπωση η κάθε παράταξη ) .
Προ 4 ημερών ,με την 214911 / 2020 απόφαση του Δασαρχείου Αλιβερίου , δόθηκε η άδεια εγκατάστασης στην άνω εταιρία για να τοποθετήσει ανεμολογικούς ιστούς μέτρησης των ανέμων ,για ένα έτος από την εγκατάσταση , ώστε να βρουν τις κατάλληλες θέσεις . Οι ανω θέσεις που θα μπούν οι ιστοί είναι οι: Πυργάρι , Τσούκα , Κάστρεζα , Πυργάκι , Πυργάκι , Γκόρε Γούρφα , Τρούση , Στύρων , Νεων Στύρων και Μεσοχωρίων .
Είναι εμφανέστατο ότι εξαιτίας της στάσης της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ .
Είναι εμφανέστατο ότι η άνω εταιρία ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ώστε να δημιουργήσει ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ και να λαμβάνει την μία μετά την άλλη άδεια .
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΟ , ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ , ΤΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ .
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ .
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΑΝ , ΤΕΛΙΚΑ , ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ Ρ. Α . Ε .
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ο .κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 27 ΔΗΜΑΡΧΩΝ που διεκδικούν όσα ΕΜΕΙΣ , ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ , έπρεπε να διεκδικούμε
Όπως πάμε και εάν συνεχίσομε έτσι , το άνω αιολικό πάρκο είναι πιθανόν να υλοποιηθεί .Τα είχαμε πει όλα αυτά , «χιλιάδες » φορές . Θα ζητήσομε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου , αλλά αυτό δεν αρκεί , όπως αποδείχτηκε .
Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του , Πρόεδροι και Κοινοτικά Συμβούλια , όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς και προπάντων οι συνδημότες μας ,εκτός εάν δεν μας ενδιαφέρει το θέμα , είναι ασήμαντο , δεν βλάπτει τον Δήμο μας , οπότε ας συνεχιστεί αυτό επ αόριστο , διότι εδώ έχομε φτάσει .
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 25-11-2020
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδεία...