Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

13/1/2021 . Σε μια χειμωνιάτικη μέρα, οι ειδήσεις μέσες άκρες.

 Τώρα βρέχει. Περιμέναμε από χτες το απόγευμα να έρθει η κακοκαιρία αλλά μετά από κάτι σταγόνες γεμάτες λάσπη η μέρα ξημέρωσε ανοιξιάτικη και φωτεινή.

Και να λοιπόν, τώρα που νύχτωσε ξεκίνησε μια ήσυχη βροχή που ίσως να φέρει μαζί της το πολυπόθητο χιόνι. 

Το βλέπω ότι σας έχει λείψει μιας και ανεβάζετε φωτογραφίες από το 17, τότε που το είχε "φέρει " μέχρι την θάλασσα. Για μας που δουλεύουμε με το ίντερνετ, ο κακός καιρός, είναι ο καιρός που χάνεται η σύνδεση. Για τα παιδιά βέβαια, καλός καιρός, είναι να χιονίσει , να παίξουν και να μην έχει ίντερνετ, τουλάχιστον την ώρα του μαθήματος.

Αυτήν την ώρα στην Αμυγδαλιά ρίχνει χαλάζι (7.18 ) και βροντά. Το ρεύμα χορεύει ντε λα μπόνγκο και το ίντερνετ πήγε να χαζέψει τους κεραυνούς. Εδώ, ακόμα έχουμε ηρεμία.


Η Περιφέρεια έχει βγάλει πάρα πολλά δελτία για τον καιρό αλλά εμάς εδώ κάτω δεν μας "πιάνει" ευτυχώς η δυστυχώς. Πως τα καταφέρνουμε και τις περνάμε τις κακοκαιρίες στο τσάκ, ένας Θεός το ξέρει.

Χειμώνας είναι λοιπόν και θα κάνει και κρύο, και θα φυσήξει και θα βρέξει. Και αυτός είναι ο καλός καιρός για να υπάρχει ισορροπία στην φύση . Είναι Γενάρης και οι μύγες του Αυγούστου ακόμα κάνουν βόλτες ανέμελες και χαρωπές. Επομένως αυτός δεν είναι καλός καιρός.

Τι άλλα νέα?

Κατά τα άλλα, ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά να εμβολιαστούμε με την σειρά μας. Να προχωρήσει και η έρευνα και η διάθεση φαρμάκων και να αφήσουμε πίσω μας αυτόν τον εφιάλτη. Αυτές τις μέρες βλέπω BBC για να δω το τι συμβαίνει στον κόσμο σε σχέση με τον ιό. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν τα πάμε και άσχημα. Μπορώ να πω, ότι είμαστε και από τους καλούς.

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι ότι ξεκινούν οι επαφές πάλι με τους Τούρκους και αυτό το θέμα είναι δύσκολο, πολύπλοκο και πολύ πολύ επικίνδυνο . Για αυτό, κάνω ότι δεν υπάρχει. Το αγνοώ και τελειώνει η υπόθεση. Αφού δεν το σκέπτομαι, δεν υπάρχει. Ο Καρτέσιος είπε κάποτε, "Σκέφτομαι άρα υπάρχω". Σαν άλλος Καρτέσιος λοιπόν, λέω και γω, "Δεν το σκέπτομαι, άρα δεν υπάρχει". 

Θα μου πεις, "Δεν είναι το ίδιο". Θα σου πω, "Εδώ που φτάσαμε, άντε βρες άκρη για το τι είναι σωστό και τι όχι".

Στην Αμερική ο Τράμπ ψάχνει να βρει τρόπο να δώσει χάρη στον εαυτό του, στην Βόρεια Κορέα έχουν βάλει στόχο τα πυρηνικά όπλα, στην Κίνα μια πόλη 10 εκατομμυρίων αποκλείστηκε πάλι λόγω κρουσμάτων, στα σύνορα της Γαλλίας και Αγγλίας οι Γάλλοι τελωνειακοί κατάσχουν τα σάντουιτς των οδηγών γιατί απαγορεύεται να μπουν στην Ένωση αλλαντικά από άλλες χώρες, και στο Netflix βλέπουμε το Lypin, την νέα μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας.

Have a great night and sleep tight!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τα Αιολικά Πάρκα στην Κύμη και την Κεντρική Εύβοια 4/5/2020

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ · ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΜΑΪΟΥ 2020 · ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜ...