Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

20/1/2021 Αγαπημένο μου ημερολόγιο.

 


Σήμερα η ψήφιση για την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο και η ορκωμοσία Biden.Επίσης σήμερα ήταν μια ωραία ζεστή μέρα που η αγορά ήταν ανοιχτή και η κοινωνική ζωή, αρχίζει να θυμίζει το πως ήταν πριν τις καραντίνες.

Αν όλα πάνε καλά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν την πρώτη Φλεβάρη και ελπίζω να πάμε και εμείς στα σχολεία μας, δηλ, στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Το είπα και στην μαμά μου , ότι δηλ, θέλω να πάω σχολείο, και μου είπε, "Μακάρι παιδί μου".💓

Έκανα ανασκόπηση προηγούμενων χρόνων στο blog, και αναρωτιέμαι αν θα ξαναέρθει μια τόσο ζωντανή δεκαετία -περίπου δεκαετία- σε τόσες δράσεις και εκδηλώσεις.

Πόσοι σύλλογοι έγιναν, πόσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πόσες σημαντικές στιγμές και τι ωραία που περάσαμε όλοι εμείς που συμμετείχαμε και παρακολουθούσαμε την κοινωνική κοινή μας ζωή.

Από αγώνες αυτοκινήτων και ποδηλάτων, μέχρι τρίαθλον.

Από συναυλίες κλασσικής , μέχρι την συμμετοχή διάσημων και πολύ καλών ερμηνευτών.

Από ομιλίες μέχρι διημερίδες και ανάδειξη τόπων, φαγητών και θεμάτων.

Από αγώνες και διαμαρτυρίες, μέχρι εκδρομές για θέατρο .

Θα έρθουν όλα αυτά ξανά?   Σίγουρα όσα είναι μέρος της παρουσίασης της εργασίας σχολών, θα μας δώσουν πάλι χαρά, όσο αφορά όμως τα υπόλοιπα, ειλικρινά έχω την εντύπωση ότι θα περάσει πολύς πολύς καιρός μέχρι να υπάρξουν πάλι τόσο έντονες και διαφορετικές δράσεις. Μακάρι να κάνω λάθος.. 

Κατά τα άλλα αυτή η βδομάδα πέρασε με δύο πολύ άσχημα γεγονότα.

Πρώτα η μαρτυρία της Μπεκατόρου  για τον βιασμό της. Διαβάζοντας το πως το προσλαμβάνει το κοινό βγάζω το πολύ λυπηρό συμπέρασμα του ότι δεν φτάνει που είναι θύμα, πρέπει να εξηγεί και το γιατί δεν έγινε θύτης τότε και όταν .. Το πράγμα στην Ιστιοπλοία βρωμάει τόσο πολύ και από τόσες πλευρές τελικά, που φτάνουμε στο συμπέρασμα "Ο κόσμος τόχε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι" αλλιώς δεν θα είχαμε τόσο γρήγορα και τόσο σαφή θέση κατά του εν λόγω ανθρώπου.

Το άλλο είναι βέβαια ο ξυλοδαρμός ενός σταθμάρχη στο μετρό από δυο αδέλφια. Σύμφωνα με τους γονείς τους, είναι παιδιά διαμάντια. Σύμφωνα με τον περισσότερο κόσμο, χρειάζονται οικογενειακώς ψυχιατρική παρακολούθηση. Το συμπέρασμα σε αυτήν την περίπτωση είναι αυτό που ξέρουμε και λέμε όλοι." Για όλα φταίνε οι γονείς ".

Το χιόνι λιώνει και το βουνό μας θυμίζει παγωτό με άσπρο σιρόπι .Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε  τις ανεμογεννήτριες με τις ομπρελίτσες αλλά με στενοχωρεί πολύ αυτό το θέμα και θα τις αφήσουμε σκέτες ανεμογεννήτριες.

Μια ευχάριστη εικόνα σήμερα ήταν οι νερατζιές γύρω από το δημαρχείο, προσφορά μιας καλής μας συμπολίτισσας. Ωραία θα είναι μιας και οι φοίνικες ξεράθηκαν. Μακάρι να βρεθεί και κάποιος να κάνει μια δωρεά για το πάρκο που κοντεύει να αδειάσει. Θυμάμαι παλιά, είχε κλαίουσες. Τι ωραία δέντρα και τι παιχνίδια κάναμε τότε...

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, μακάρι να πάνε οι παππούδες να εμβολιαστούν και μετά οι μεγάλοι και κάποια στιγμή θα πάω και εγώ που είμαι μικρή ακόμα, 👩 και να βρεθεί και το θαυματουργό φάρμακο γιατί έχουμε σκάσει και θα κάνουμε μπαμ καμιά ώρα.

Σήμερα το είπε και ένας γιατρός στο ραδιόφωνο ότι δηλ η ψυχική υγεία του κόσμο δεν πάει καλά και έχει αυξηθεί 500 τις εκατό η κατανάλωση κοκαίνης και ψυχοφαρμάκων. Αν τα υπολογίσεις όλα αυτά, καλά στεκόμαστε εμείς. Να μια βόλτα στην θάλασσα, να μια βόλτα στο βουνό, το γλυτώνουμε το χάπι.

    See you..😊Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τα Αιολικά Πάρκα στην Κύμη και την Κεντρική Εύβοια 4/5/2020

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ · ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΜΑΪΟΥ 2020 · ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜ...