Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ- Παρέμβαση στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Ιανουαρίου 2021 & κατάθεση απόψεων στα θέματα 1,2, 3 & 4

 

 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ

 

ΤΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ

ΝΟΤΙ

 

Κάρυσ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

 

Τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Ελευθέριο Ραβιόλο

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλκιβιάδη Βόσσο

Τον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ζάχο Χατζηνικολή

Τον Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Παρασκευά

Τους κκ. Δημοτικούς Συμβούλους

Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου κ. Ευάγγελο

       Αλεξανδρή

Τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων κ. Δημήτριο Σταμπέλο

     

 

Παρέμβαση στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου

της 31ης Ιανουαρίου 2021 & κατάθεση απόψεων στα θέματα 1,2, 3 & 4

 

     Τα θέματα 1, 2, 3 & 4 της από 27-01-2021 πρόσκλησης σε Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου, συζητούνται χωρίς την πρόσκληση για κατάθεση απόψεων των Φορέων του Δήμου και με δεδομένη την μη δημόσια και με ελεύθερη προσέγγιση και έκφραση απόψεων μας στις συνεδριάσεις λόγω των υγειονομικών μέτρων.

 

     Ως προς το 1ο θέμα:  «Λήψη ψηφίσματος και συνέχιση ενεργειών για την στήριξη της επίλυσης του ιδιοκτησιακού προβλήματος της Νότιας Καρυστίας»

     Εκτός από την αποστολή στο Υπουργείο Ενέργειας τον Αύγουστο του 2017, της εμπεριστατωμένης μελέτης για το Ιδιοκτησιακό της Νομικού Συμβούλου του Δήμου Καρύστου κ. Δάφνης Τριμίτζιου η οποία περιείχε και την Πρόταση Νομοθετικής Ρύθμισης και παραδόθηκε στον κ. Δήμαρχο στις 15-03-2017, δεν έχει γίνει καμία άλλη ενέργεια στήριξης και προώθησής της ως τώρα.

     Με συγκρατημένη αισιοδοξία θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και τις προτάσεις, να καταθέσουμε ξανά την πάγια θέση μας και να βοηθήσουμε την προώθηση και στήριξη της επίλυσης του Ιδιοκτησιακού.

 

     Ως προς το 2ο θέμα: «Εξέταση αιτήματος της εταιρείας ΕRΕΝ ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε. περί δωρεάς κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Νέα Στύρα.»

     Θέλουμε να ενημερωθούμε για την πρόταση και τους όρους της δωρεάς,

καταθέτοντας την πάγια άποψή μας ότι όλες οι δωρεές προς τον Δήμο θα πρέπει να γίνονται με τις νόμιμες διαδικασίες και με διαφάνεια.

 

 

 

 

 

 

    Ως προς το 3ο θέμα: «Λήψη απόφασης για την μη τοποθέτηση ανεμο-γεννήτριας της εταιρίας RESPLAN – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕ-ΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ  ΕΥΘΥΝΗΣ στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Καλυ-βίων σύμφωνα με την με αρ. 2/2021 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.

     Έχοντας ενημερωθεί για την κατάθεση Αίτησης Αναθεώρησης (Ενδικο-φανής Προσφυγή) των πέντε Βεβαιώσεων Παραγωγού που χορήγησε η ΡΑΕ στις 31-12-2020 στην εν λόγω «Ενεργειακή Κοινότητα» από 66 συμπολίτες μας, κατοίκους της Λάλας αλλά και διατηρούντων περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή, θέλουμε να ζητήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημερωθεί εμπεριστατωμένα από εκπρόσωπο τους, να αποφασίσει να κατατεθεί άμεσα (ως τις 15 Φεβρουαρίου) και από τον Δήμο Ενδικοφανής Προσφυγή.

 

     Ως προς το 4ο θέμα: «Εξέταση αιτήματος για την επέκταση χωροταξικού φέρουσας ικανότητας ειδικού σκοπού (Αιολικά και Φωτοβολταϊκά) της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΛΕΡΚΟΠΛΑΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Μ.ΕΠΕ.

     Έχοντας ενημερωθεί για το περιεχόμενο της επιστολής της εν λόγω εταιρείας, η οποία προφανώς δεν είναι ενημερωμένη για την 92/07-08-2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «Είμαστε ενάντια και δεν επιτρέπουμε την τοποθέτηση ούτε μίας πλέον ανεμογεννήτριας στα όρια του Δήμου Καρύστου», θέλουμε να παρατηρήσουμε ότι η Ιστορική αυτή απόφαση δεν βγήκε ποτέ από τα συρτάρια του Δήμου για να αξιοποιηθεί ως ένα ισχυρό και αδιαμφισβήτητο εργαλείο που θα βοηθήσει στην αναθεώρηση των παρωχημένων όρων και ορίων του Ειδικού Χωροταξικού του 2008, για την αποτελεσματική προστασία του ανθρώπου και την συμμόρφωση της χώρας μας ως προς την προστασία των περιοχών NATURA.

     Θέλουμε να ενημερωθούμε για τις προτεινόμενες άμεσες ενέργειες δημοσιοποίησης προς κάθε κατεύθυνση της 92/2020 απόφασης και της νέας, η οποία θα επιβεβαιώνει την θέληση του Δήμου να προστατεύσει από εδώ και πέρα τους Δημότες και τον τόπο. Επίσης θέλουμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες ως προς τη μείωση τιμής του ρεύματος, την αύξηση των ανταποδοτικών τελών κλπ.

 

    Παρακαλούμε όπως εγκαίρως μας ενημερώσετε για τον τρόπο σύνδεσης στην τηλεδιάσκεψη με την οποία θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

                                                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                      

                             ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...