Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

Τα νέα του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα 31/1/2021


 Απόψε παρακολούθησα για πρώτη φορά ένα διαδικτυακό συμβούλιο στο οποίο έδωσαν τον παρόν ο Τουριστικός Σύνδεσμος, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύνδεσμος.

Το θέμα που μας απασχολεί μέρες τώρα, είναι η αίτηση για αύξηση φέρουσας ικανότητας του δήμου Καρύστου από την εταιρία ΕΝΕΡΓΟΠΛΑΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, η οποία απέσυρε την αίτηση .

Ο κ.Βόσσος είπε ότι το έφερε σαν θέμα για να καταγραφεί η αντίρρηση του σώματος και ότι δεν επρόκειτο να υπάρξει θετική απόφαση.

Όμως προβληματίζει έντονα και μόνο το γεγονός που έστειλε το αίτημα. Το οποίο δεν στέκει καν νομικά, όπως έχουμε αναρτήσει σε προηγούμενο κείμενο. Με προβληματίζει το αν σταματά εδώ η ιστορία η θα την συνεχίσουν παρακάμπτοντας το Δ.Σ. Με ανησυχεί το πως συμπολίτες μας αποφάσισαν να αγνοήσουν το γενικό καλό και τις αποφάσεις των ΔΣ και να έρθουν σε επαφή με την εταιρία. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι δεν θα γίνει δεκτή μια τέτοια η άλλη παρόμοια κίνηση μια και καλή.

Όσο αφορά την RESPLAN και την ΕΥΕΛΠΙΣ, αποφάσισαν μετά από αίτημα του κ.Χατζηνικολή να κάνουν ενδικοφανή προσφυγή στην ΡΑΕ. Δηλ. όχι μόνο να στηρίξουν την κίνηση των πολιτών για την Λάλα, αλλά για όλες τις περιπτώσεις.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να συσταθεί μια επιτροπή με την συμμετοχή και συλλόγων η οποία θα επισκεφθεί τον υπουργό ενέργειας και θα του εκθέσει τις θέσεις μας.

Η κ.Αποστολάτου εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος, ενημέρωσε ότι ο σύλλογος θα προχωρήσει σε καταγγελία προς την ΤΕΡΝΑ μιας και έχει βρει νομικά πατήματα και ρώτησε τον δήμαρχο αν θα ταχθεί στο πλευρό τους. Ο Δήμαρχος είπε, ότι η νομική υπηρεσία του δήμου θα στηρίξει εκεί και όσο θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Η κ.Νόβα πρόεδρος του Τουριστικού Συνδέσμου στην τοποθέτηση της εκτός των άλλων, ανέφερε ότι μεγάλα γραφεία εναλλακτικού τουρισμού μας γυρνούν την πλάτη και ο κ.Σφυρίδης , ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου, ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα των κτηνοτρόφων με την εγκατάσταση των νέων αιολικών της ΤΕΡΝΑ  όσο αφορά τα βοσκοτόπια. Πολλοί κτηνοτρόφοι, δεν θα μπορέσουν να πάρουν τις επιδοτήσεις τους μιας και έχει αλλάξει η οδηγία και τα βοσκοτόπια πια έχουν μειωθεί δραματικά.

Το πρώτο θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν το Ιδιοκτησιακό. Με την ανακήρυξη της Εύβοιας σε νησί, την σύσταση και τις ενέργειες του νέου συλλόγου Ιδιοκτητών ήρθε η ώρα να στηριχθεί η μελέτη του δήμου που έχει ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με μεγάλα γραφεία συνταγματολόγων και θα αναλάβει τα έξοδα.


Τα καλά νέα για τα Στύρα τώρα.

Η Εταιρία που ενεργοποιείται εκεί, θέλει να φτιάξει γήπεδο ποδοσφαίρου και να το παραδώσει του κουτιού, έτοιμο για πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια για εξεύρεση και άλλων πόρων, (δεν κατάλαβα αν θα βρει η ίδια, η θα είναι από αλλού), και θα δημιουργηθεί ένα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ επίσης, Παιδική  Χαρά στο ίδιο χώρο. Το όνομα του θα είναι ΗΛΙΑΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ προς τιμή του ήρωα της Επανάστασης που πολέμησε σε εκείνη την περιοχή.

 Σαν τελικό συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι όλο και περισσότερες φωνές μιλούν για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα δείξουν ξεκάθαρα και σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...