Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

Αίτημα-Δήλωση 43 Συλλόγων, Πολιτιστικών & Περ/κών φορέων της Εύβοιας για την διακοπή ΑΠΕ στην Κεντρική Εύβοια και την δημιουργία Εθνικού Δρυμού

 

Αίτημα-Δήλωση 43 Συλλόγων, Πολιτιστικών & Περ/κών 
φορέων της Εύβοιας για την διακοπή ΑΠΕ στην Κεντρική Εύβοια και την δημιουργία Εθνικού Δρυμού

Δεκεμβρίου 31, 2020
Δημοσιεύονται εδώ το κείμενο που υπέγραψαν και υπέβαλαν οι 43 Σύλλογοι και Πολιτιστικοί και Περιβαλλοντικοί Φορείς, με το οποίο ζητούν να σταματήσει το γιγαντιαίο Αιολικό Πάρκο (ΑΣΠΗΕ) στην Κεντρική Εύβοια. Ταυτοχρόνως ζητούν την υλοποίηση των Αποφάσεων των οικείων ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού.

Και τέλος προτείνουν -επιτέλους- μία εντελώς άλλη και ολοκληρωμένη προοπτική για τον συγκεκριμένο τόπο αλλά και ολόκληρο το νησί: Την δημιουργία του Εθνικού Δρυμού Εύβοιας, του μοναδικού οικοσυστημικά και πολιτιστικά κέντρου του νησιού, όπου βρίσκεται και το μοναδικό Ελατόδασος στο Αιγαίο.

Ακολουθεί το κείμενο Αίτημα-Δήλωση προς τους Δήμους Κύμης-Αλιβερίου, Ερετρίας και Διρφύων-Μεσσαπίων και προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε pdf και φωτογραφίες. Στο τέλος σε αρχείο κειμένου το συνοδευτικό email προς τους Αυτοδιοικητικούς Φορείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τα Αιολικά Πάρκα στην Κύμη και την Κεντρική Εύβοια 4/5/2020

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ · ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΜΑΪΟΥ 2020 · ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜ...