Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ!!ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΌ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΟΧΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΑΣΤΑΝΟΛΟΓΓΟ!


 Στον κύκλο αιτήσεων Δεκεμβρίου 2020 που δημοσιεύτηκε χθες στη σελίδα της ΡΑΕ, η εταιρεία με την επωνυμία “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΕΛΠΙΣ ΠΕ” έκανε αίτηση υπό αξιολόγηση για να στήσει αιολική βιομηχανική εγκατάσταση 18 MW (με 6 ΑΓ των 3 MW) στις τοποθεσίες:

- ΓΕΦΥΡΑΚΙ: 2 ΑΓ σε περίπου 200μ απόσταση από τα Β-ΒΑ όρια του Καστανόλογγου και 580μ ευθεία γραμμή από το Δρακόσπιτο της ‘Οχης
- ΣΤΟΥΜΠΟΣ: 2 ΑΓ λίγο μετά τα “έργα” της Jasper στον Σταυρό (όπως πηγαίνουμε προς Καστανόλογγο αριστερά) και
- ΝΕΡΑΙΔΑ: 2 ΑΓ στην πρώτη κορυφή που συναντάμε αριστερά του καταφυγίου όπως ανεβαίνουμε προς την κορυφή της Οχης.
Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα!
Οι θέσεις του συγκεκριμένου σταθμού είναι υψίστης περιβαλλοντικής (ζώνη Α2 δικτύου Natura), πολιτιστικής και αρχαιολογικής αξίας και αποτελούν τα κατεξοχήν σημεία αναφοράς της Καρυστίας (Προφ. Ηλίας, Δρακόσπιτο, Καστανόλογγος κλπ).
Κατά τα προβλεπόμενα του αρθρ. 7 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και μέσω ΣΗΘΥΑ οποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλλει στη ΡΑΕ αιτιολογημένες αντιρρήσεις εντός 15 ημερών από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης.
Σε λίγες ημέρες θα αναρτήσουμε κείμενο στο οποίο θα μαζέψουμε υπογραφές.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΌ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΟΧΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΑΣΤΑΝΟΛΟΓΓΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τα Αιολικά Πάρκα στην Κύμη και την Κεντρική Εύβοια 4/5/2020

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ · ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΜΑΪΟΥ 2020 · ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜ...