Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Θα μπει δικηγόρος για την ανεμογεννήτρια στην Λάλα? Και άλλες ερωτήσεις.Σε πολλές ανακοινώσεις έχουν γραφεί οι ενστάσεις για την περαιτέρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών και με την είσοδο  των Ενεργειακών Κοινοτήτων, το θέμα έχει εγείρει περισσότερους προβληματισμούς και ανησυχίες.

Όλα αυτά ερωτήθηκαν στο σημερινό συμβούλιο και περιμένουμε απάντηση. Μαθαίνω και από επικοινωνία κατοίκων μαζί μου ότι είναι η προβλεπόμενη εγκατάσταση ανεμογεννήτριας στην θέση Κουνούπι στην Λάλα, είναι ένα θέμα που τους στενοχωρεί και προβληματίζει πάρα πολύ. Δεν έχει νόημα λοιπόν να περιμένουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κάτοικοι να κάνει κάποιος άλλος κάτι για αυτούς. Όπως σε τόσες και τόσες περιπτώσεις, υπάρχει μια συνεννόηση και προχωράνε την υπόθεση στα δικαστήρια οι έχοντες έννομο  και άμεσο συμφέρον.

 Λογικά και ιδανικά θα έπρεπε να υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και ενδιαφέρον αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και πρέπει να βαδίζουμε σύμφωνα με ότι έχουμε. Σωστά? 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ κ.ΚΑΡΥΚΑ.


Α) Θα διεκδικήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να σταματήσει οριστικά οποιαδήποτε επιπλέον εγκατάσταση ή αδειοδότηση εγκατάστασης στο Δήμο Καρύστου, σε συνεργασία και με το Δήμο, ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί κατά των επιπλέον εγκαταστάσεων- https://yperdiavgeia.gr/pdfjs/web/viewer.html?file=/decisions/downloadPdf/39377172 .  Ειδικά, με το πρόσφατο επείγον θέμα που έχει ανακύψει σε σχέση με τις «Ενεργειακές Κοινότητες», οι οποίες επιλέγουν να προτείνουν σημεία για εγκατάσταση ανεμογεννητριών τουριστικές και οικιστικές ζώνες (ΕΥΕΛΠΙΣ).

Β) Θα διεκδικήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να εφαρμοσθούν- ακόμα και κατ’ εξαίρεση- ειδικές χρεώσεις- ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των κατοίκων του Δήμου συνολικά.

Γ) Θα διεκδικήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να εφαρμόζονται ελαστικότερα μέτρα- προθεσμίες στις περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δ) Θα διεκδικήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να υποχρεωθούν οι εταιρίες σε κάποιου είδους αποκατάσταση της προτέρας κατάστασης- έστω και με απομάκρυνση των σωμάτων των ανεμογεννητριών κατά ποσοστό επί τοις εκατό, αν όχι ολικά.

Ε) Θα διεκδικήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να υπάρξει ειδική πρόνοια- επείγων σχεδιασμός και αποκατάσταση για το οδικό δίκτυο της περιοχής, το οποίο καταστρέφεται από τις διελεύσεις υπερβαρέων οχημάτων.

Στ) Θα ζητήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση του ΠΣ για τις χορηγίες των ΑΠΕ και πως αυτές διοχετεύονται στις κοινότητες.

Με εκτίμηση, Άννα Καρύκα

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...