Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021

Δικαστικοί αγώνες για να τηρηθούν οι αποστάσεις από οικισμούς των ΑΠΕ.

Σε σχόλιο ο κ.Γιάννης Τσαλιαγκός αναφέρει ότι μετακινήθηκε ανεμογεννήτρια μετά από δικαστικό αγώνα επειδή δεν τηρούσε την σωστή απόσταση.

Τώρα μαθαίνουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση . Υπάρχουν φωτογραφίες που εξηγούν ακριβώς την τοποθεσία και την απόσταση από οικισμό αλλά δεν μαθαίνουμε να κινείται κανείς νομικά για αυτό το θέμα. Μάλλον πρέπει να κινηθεί ο άνθρωπος που δεν μπορεί να νιώσει ασφαλής στο ίδιο του το σπίτι αφού μπουν.  Υπάρχει περίπτωση με τόσους δικηγόρους στην περιοχή να ευαισθητοποιηθούν και να κάνουν κάτι για την προστασία της περιοχής μας και της δικής τους ποιότητας ζωής όπως και των πελατών τους?

Επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο άφησε πάλι ο ίδιος σχολιαστής. "Γιατί δεν μπαίνουν διπλέ σειρές οι ανεμογεννήτριες παρά απλώνονται παντού? " Είναι ένα πολύ εύλογο ερώτημα με πολλές απαντήσεις. Γιάννης Τσαλιαγκός

Στο Παραδείσι, στον οικισμό Χεροδύναμο μετακινήθηκε ανεμογεννήτρια μετά από δικαστικό αγώνα, γιατί οριακά δεν τηρούσε την απόσταση των 500 μέτρων.
Επομένως, καλό είναι να προειδοποιηθεί η εταιρεία αυτή, γιατί θα κάνει περιττά έξοδα μετεγκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τα Αιολικά Πάρκα στην Κύμη και την Κεντρική Εύβοια 4/5/2020

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ · ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΜΑΪΟΥ 2020 · ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜ...