Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Θέλω να καταλάβω,αλλά αδυνατώ.

 Φωτογραφίες του Μάριου Λόλου. Συγκέντρωση αλληλεγγύης  για τον απεργό πείνας Κουφοντίνα 1/3/2021.

Σύμφωνα με τον κ.Λόλο, οι φωτογραφίες κατέβηκαν από άγνωστο χέρι από τον λογαριασμό του.

Ότι γίνεται όμως, πρέπει να μαθαίνεται, γιατί η δημοκρατία δεν έχει κάτι να φοβάται, εκτός από τον φόβο..όπως παντού και πάντα.

Θέλω να καταλάβω το πως αντιλαμβάνονται το σύνθημα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ακολουθούν το πανό.

Όλοι μας είμαστε καλοί άνθρωποι. Αυτή είναι πάντα η βάση που ξεκινάμε κάθε συζήτηση.  Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φασιστικό από το να λέει κάποιος και να  υποστηρίζει ότι είναι πιο ηθικός και καλός από τον άλλον.Δηλαδή, και μόνο που το λέει, φτάνει..

Η 17 Νοέμβρη ήταν μια τρομοκρατική οργάνωση με πολλά θύματα. Αθώους ανθρώπους. Όλοι ήταν αθώοι άνθρωποι. Αυτά τα περί " κοινωνικού πολέμου" είναι χαζομάρες γιατί είναι πολύ άνανδρο να σκοτώνεις κάποιον χωρίς να του δίνεις το περιθώριο να αμυνθεί. Πισόπλατα κτυπάνε μόνο οι δειλοί. Τι κάνει όμως όλους αυτούς τους ανθρώπους, κυρίως φυσικά ,νέους ανθρώπους να παραβλέπουν τις άνανδρες δολοφονίες και να τις μεταφράζουν αλλιώς?

Τι είναι αυτό που στα μάτια τους δικαιώνει τον δολοφόνο?

Γιατί δεν τον παρακαλούν να σταματήσει την απεργία, αντί να εκβιάζουν το κράτος να σταθεί κλαρίνο στις επιταγές του δολοφόνου?
Κάποτε ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας γιατί δεν ήθελε να πάει στον Κορυδαλλό. Τώρα κάνει για να πάει.. Και αναρωτιέμαι, τι θα έκανε αν είχε απομυθοποιηθεί στα μάτια του κόσμου και είχε μείνει χωρίς οπαδούς? Χωρίς την σκέψη του ότι είναι πρωταγωνιστής στο σκηνικό της βίας ?
Πως δικαιολογούν όλα αυτά τα παιδιά, τις βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτών, αστυνομικών, εναντίον ξένης περιουσίας ανθρώπων που ήδη ματώνουν από τις δυσκολίες?
Δεν μπορώ να καταλάβω πως χωράει τόση βία σε τόσα λόγια περί δικαιοσύνης και αγάπης. Τα έχω ακούσει και τα έχω διαβάσει αλλά η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω μέχρι τώρα είναι η χειραγώγιση και ο αποπροσανατολισμός τους από κέντρα πέρα , πολύ πιο πέρα από όσο θα ήθελαν να έχουν σχέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...